YKS Edebiyat Özel Ders
Kursun Niteliği
Bu kursumuzda 40 saat konu anlatımı, 10 saat soru çözümü, 10 saat etüt olmak üzere toplam 60 saatte ÖSYM’nin bugüne kadar sorduğu bütün edebiyat sorularının çözüm tekniklerini öğrenmiş olacak ve edebiyat konularını gereksiz ayrıntılara girmeden, cambazlıklara girişmeden, gözünüzü korkutmadan sizlere öğretmiş olacağız. YKS Edebiyat Özel Ders Sistemi temelde bu anlayışla 25 yıldır binlerce öğrencimizi Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleştirmiş olmaktan gurur duyar.
YKS Edebiyat Özel Ders Konuları
- Şiir Bilgisi (ölçü, uyak,redif, uyak şeması, nazım türü ve şekli)
- Düz yazı Türleri (öykü, roman, destan, tiyatro, deneme, makale, fıkra vb.)
- İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı
- Halk Edebiyatı
- Divan Edebiyatı
- Tanzimat Edebiyatı
- Edebiyat – ı Cedide (Servet -i Fünun Dönemi)
- Fecr – i Ati Edebiyatı
- Milli Edebiyat
- Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı
- Edebi Topluluklar( Hececiler, Yedi Meşaleciler, Maviciler, Hisarcılar, Toplumsal Gerçekçiler, Hisarcılar, Garipçiler (Birinci Yeniciler), II. Yeniciler, Modernistler, Postmodernistler)
Eğitim Süresi: 60 Saat
Hediye Kitaplarımız Edebiyat
- Çıkmış ÖSYM Edebiyat Soruları
- FDD Edebiyat Soru Bankası
- PALME Edebiyat Soru Bankası
Neden Özel Ders Almalıyım?
Çok kalabalık sınıflar, çocukların öğrenme becerisini etkileyen önemli bir problemdir. Bazı kalabalık sınıflarda eğitim ve öğretim faaliyeti “öğrenciye görelik” ilkesiyle düzenlenmediği için maalesef “tam öğrenme” gerçekleşememektedir. Tam öğrenme de gerçekleşemeyince “öğren-öğrenci, öğrenci- veli, öğretmen- öğrenci, veli –öğretmen“ problemleri ortaya çıkmaktadır. Hele de öğrenci LGS, YKS, TYT, DGS, KPSS, ALES vb. hayatiyet taşıyan sınavlara hazırlanıyorsa bu çatışma zirveye çıkmaktadır.
Peki, Veli ve Öğrenci Ne Yapmalı?
İşte tam bu noktada, eğer sorun çözülemiyorsa veli veya öğrenci ne yapar? Haliyle bireysel destek almak zorunda kalır. Ama burada da öğrenci ve veli sorunlarla karşılaşmaktadır. Eğer sınavların soru yapısını ve basit çözüm tekniklerini bilen bir danışmandan değil de ezberci konu bilgisi aktarmacılığı yapan bir danışmandan destek alırsa öğrencinin hem maddi hem de manevi birçok kaybı olmaktadır. Yani sizin anlayacağınız veli hem parasından hem de zamanından olmaktadır.
Özel Ders Danışmanı Nasıl Olmalı?
Öğrenci veya veli tercih yaparken çok dikkatli olmalıdır. Hem sınav içeriklerini çok iyi analiz edebilen hem de bu içerikleri kısa, etkin, pratik ve hızlı yöntemlerle aktarabilen, öğrencisini tanıyan ve aynı zamanda öğrencisine bu süreçte rehberlik yapabilecek bir danışmandan bireysel destek almak zorundadır.
Öğretmen Nasıl Olmalıdır?
- Bizce öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen öğretmen vardır. Her sorunun bir pratik tekniği vardır keza her öğrencinin bir öğrenme ve soru çözme stili vardır. Yeter ki öğretmen öğrenciye bu farkındalığı kazandırsın ve öğrencide bir çalışma kültürü ve bilinci oluşturabilsin. Öğrencimize yürümeyi öğrettiğimizde o zaten yürümeye başlayacaktır ve desteksiz de yürüyecektir.
- Danışman bu yeterliliğe sahipse o zaman gönül rahatlığıyla ondan destek alın. Çünkü sizi çok ciddi bir sınavda başarıya götürecek bir doktordur o danışman.
- Paragraftahiz.com ailesi olarak bu bilinçle öğrencilerimize yöneliyoruz ve hem MEB hem de ÖSYM sınavlarının önemli bir bölümü olan edebiyat sorularını pratik ve etkili yöntemlerle öğretmeyi amaçlıyoruz.
- Sakın unutmayın, biz size balık tutmayı öğretiyoruz, balık vermiyoruz. Balık da almak istiyorsanız derslerden sonra size verilecek bütün testleri çözmek zorunda olduğunuzu unutmayın.
Öğretmenimiz
Eğitmen Adı Soyadı: Faysal DAL
Telefonu: 0555 850 19 04
Branş:
Türkçe – Edebiyat (Okuma – Anlama – Yorumlama Teknikleri Uzmanı)
Eğitim – Kariyer – İdealler
1990 yılında MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Türkoloji Bölümünü kazanan Faysal DAL 1994 yılında aynı okuldan mezun oldu. Mezuniyetle birlikte sınavlara hazırlık amacıyla Etiler, Ortaköy, Bebek, Tarabya, Beşiktaş semtlerinde kitlesel ve bireysel Edebiyat ve Türkçe dersleri vermeye başladı. Ertesi yıl o dönemin popüler dershanesi olan Erol Altaca ve Özel Mavi Haliç Kolejinde Türkçe ve edebiyat dersi öğretmeni olarak görev aldı.
Bu görevi tam iki yıl yaptıktan sonra daha iyi bir kariyer için 2000 yılında VEM Dershanesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı olarak çalıştı. Bu kurumda da iki yıl çalıştıktan sonra Kültür Dershanesinde Şube Bölüm Başkanı olarak Pendik Şubesine geçti. Kültür Dershanesinde iki yıl çalıştıktan sonra sosyal ve ekonomik gerekçelere bağlı olarak Final Eğitim Kurumlarında Maltepe Şubesinde Türkçe ve edebiyat zümre başkanı olarak görev aldı. Bu görevi 2009 yılına kadar layıkıyla sürdürdükten sonra KPPS, ALES, DGS sınavlarına hazırlamada uzman bir kurum olan Yargı Akademiye geçti.
Öğretmen olarak başladığı Yargı Akademi Kurumunu 2013 yılında devralarak öğretmen – yönetici olarak 2016 yılına kadar sürdürdü. Sağlık, sosyal ve ekonomik gerekçelere bağlı olarak 2016 yılında kurumu devrederek “Anlama – Yorumlama ve Akıl Yürütme Teknikleri” üzerine üniversitelerde ALES – DGS – ÖSYS ölçmeleri için “seminer – ders” eğitimleri vermeye başladı. Faysal DAL halen “paragraftahiz.com” isimli İnternet Sitesinin eğitim koordinatörü ve semineristi olarak eğitim kurumlarında “Okuma – Anlama – Yorumlama ve Sözel Akıl Yürütme” alanlarında hipotetik, sentetik ve analitik dersler ve seminerler vermektedir.
Misyon ve Vizyon
Faysal DAL’ın Eğitim ve Öğretimde önem verdiği en önemli ilke, basit ama etkili anlatımdır. Faysal DAL, “Öğretmen öğrencisine didaktik bilgileri aktaran değil, öğrenme sorumluluğunu alan ve öğrenme ihtiyacı hisseden bireyler yetiştiren kişidir.” ilkesiyle seminerlerinde olabildiğince kuru bir didaktik bilgiden çok, analitik
ve hipotetik beceriyle donanmış bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.