İstanbul
+90 555 850 19 04
info@paragraftahiz.com

Ay: Ekim 2020

ParagraftaHız

Okuduğumuz Bir Yazı Bize Ne Kazandırmalıdır?

Okuduğumuz bir yazı bize ne kazandırmalıdır? Bu sorununun cevabını her yazar ve okur farklı verir? Kimisi beni etkilemelidir, cevabını verir. Kimisi hem bir etki bırakmalı hem beni alıp sürüklemelidir, der. Kimi de üslup kaygısıyla okur. Yazarın üslubunun meftunudur. Yalın mı, süslü mü, duru mu, akıcı mı? vb. kaygılarla okur. Kimisi yazarın meftunudur. O yazar ne yazarsa yazsın okur.

SAF (ÖZ) ŞİİR ANLAYIŞI

Edebiyatımızda Özşiir Millî edebiyat şairlerinin oluşturduğu şiir anlayışına bir karşı çıkış olarak ortaya çıkmıştır. Millî edebiyat şiirlerinde yaratılan “heyecan” ortadan kalktığında geriye kalanın şiir olmadığını, sadece manzume olduğunu savunan, dolayısıyla tüm ideolojilerden bağımsız ve şiirin estetik boyutuna öncelik veren bir şiir algısının yaratılmasını savunan anlayıştır.

PISA Sınavında Öğrencilerimiz Neden Başarılı Olamıyor?

PISA Sınavında Öğrencilerimiz Neden Başarılı Olamıyor?

Kitap Nasıl Okunur?

1. Bir bütün olarak kitabın konusu nedir? Kitabın ana düşüncesini ve yazarın ana düşünceyi somutlaştırmak için başvurduğu yan düşünceleri bulmalısınız.
2. Ayrıntılı olarak ne söyleniyor ve nasıl? Yazarın belirli mesajını oluşturan ana fikirleri, iddiaları ve argümanları keşfetmeye çalışmalısınız.
3. Kitap tamamen ya da kısmen doğru mu? İlk ikisini cevaplayana kadar bu soruyu cevaplayamazsınız. Doğru olup olmadığına karar vermeden önce ne söylendiğini bilmek zorundasın. Ancak bir kitabı anladığınızda ciddi bir şekilde okuyorsunuz demektir.

Öğrencilerin Dil Bilinci Üzerine Saptamalar ve Çıkarımlar

Öğrencilerin Dil Bilinci Üzerine Saptamalar ve Çıkarımlar Üniversitelerde öğrencilere Türk Dili derslerini okutmaya başladığımdan bu yana daima aynı soruyla karşılaştım: Bir teknik elemanın – okul mühendislik fakültesi olduğu için – dil bilgisine niye ihtiyacı olsun? Mühendis olacak öğrencilerin Türkçe – Kompozisyon dersi görmelerine ne gerek var? Bu yadırgamaların peşinden şu itirazlar yükseldi: Zaten bu konuları…
Devamı

Paragraf Sorularını Kısa Yoldan Çözme Teknikleri

Paragraf Sorularını Kısa Yoldan Çözme Teknikleri Var Mı? Bu sorunun cevabını hep  birlikte arayalım.  Öncelikle sizce  ister paragraf ister dil bilgisi ister matematik veya diğer dersler olsun her sorunun bir tekniği var mıdır?  Var dediğinizi duyar gibiyim. Yok diyorsanız da vazgeçin bence çünkü hangi tip soru  olursa olsun mutlaka bir çözüm yolu vardır. Yeter ki bu çözüm yolunu bulalım.

Okuduklarımızı Nasıl Hatırlarız?

“Okuduklarımızı nasıl hatırlarız?” sorusun cevabını bulmak istiyorsanız bu yazımız tam da size göre. Keyif almanız dileğiyle!

Online LGS Kursu

MEB LGS Soru Tipleri ve Çözüm Teknikleri alanında 27 yıllık soru yazarlığı tecrübesiyle binlerce öğrenciye yaklaşık 500 seminer düzenleyen Faysal DAL  Koordinatörlüğünde düzenlenen tek kurs olması.
“PISA Tarzı Soru Nedir ve Nasıl Hazırlanır?” konulu yüzlerce çalışması olan Matematik Öğretim Teknikleri Uzmanları Yusuf Meral ve Mehmet Karayiğit’in Yeni Nesil Matematik Soru Çözüm Teknikleri Öğretim Programı’nın uygulandığı tek kurs olması.

Sayısal Mantık Özel Ders

Sayısal mantık özel ders Sayısal malzeme ile akıl yürütmeyi amaçlayan Sayısal Mantık Soruları matematik kavramlarını ve bunlar arasındaki ilişkileri anlama, sayısal malzemeyle problem çözme, sayısal malzemeyi kavrama, ögelerine ayırabilme, bu ögeler arasındaki mantıksal ilişkileri bulma gibi davranışlar yoklanacaktır.

Paragraf Soru Çözüm Teknikleri Kampı

Paragraf Soru Çözüm Teknikleri Kampında ÖSYM’nin son yıllarda yaptığı bütün sınavlarda “Paragraflı Soru Tiplerini Anlama ve Yordama” ya ilişkin üst biliş beceriler yoklanmaktadır. Keza bu soru tipleri de her geçen sene artırılmaktadır. Örneğin TYT’nin 40 Türkçe sorusunun 32 tanesi, felsefe ve din dersinin tamamı bu tip sorulardan oluşmaktadır.  AYT edebiyat testinin 5 sorusu, yine paragraflı soru tiplerinden oluşmaktadır. Diyelim ki KPSS’ye girdiniz,  30 Türkçe sorusunun 20 tanesi paragraflı soru tipleriyle ilgilidir. Keza ALES ve DGS ölçmelerinde 50 sorunun 42’si yine paragraflı soru tiplerine ilişkindir. Bu durum, bu tip soruların sınavları başarıyla geçmenin temel anahtarı olduğunu göstermektir.

Bilgi için Arayınız.
1
Bilgi için Arayınız.
Bilgi için Arayınız.