İstanbul
+90 555 850 19 04
info@paragraftahiz.com

Ay: Kasım 2020

ParagraftaHız

YKS’de Başarının Anahtarı

YKS’de başarının anahtarı Türkçe ve Matematik derisindeki başarınıza bağlıdır. Bu iki derste sıkıntı yaşamayan öğrencilerin YKS sonuçları da amaca uygun gelmektedir.

2020-YKS Değerlendirme Raporu

YKS Nedir? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır. YKS; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nden (YDT) oluşan ve üç oturumda uygulanan bir sınavdır. TYT oturumu için başvuru yapan 2.424.718 adayın 2.296.138’i…
Devamı

Beş Hececiler

Grubun Üyeleri: Halit Fahri Fahri Ozansoy, Yusuf Ziya Ortaç, Orhan Seyfi Orhon, Enis Behiç Koryürek, Faruk Nazif Çamlıbel
Bu Topluluğu Bir araya getiren ve isim babası: Ziya Gökalp
Topluluğun En Güçlü Şairi: Faruk Nafiz Çamlıbel
Şiir Anlayışları: Milli ve yerli duyguları şiirleştirmek ve memleket şiirleri yazmak
Sloganları: Mektepten memlekete

LGS Paragraf Soruları Çözüm Teknikleri

LGS paragraf sorularını çözmek için bu alana ilişkin sözü olanların çoğu bir şeyler söylemeye çalışmaktadır. Ama şunu unutmadan söyleyelim alana ilişkin fikir beyan edenlerin çoğu, paragraf sorusunun özüne ve kimyasına ilişkin bilgi sahibi değildir.

Yazı Yazma Teknikleri

Açık ve okunaklı bir yazı yazmaya özen gösteren kişi, yazdıklarının anlaşılmasına, okunabilecek biçimde olmasına ve anlatım güzelliğine de özen göstermiş olur.

Yazılara Başlık Koyma Teknikleri

Yazının adına başlık denir. Nasıl ki her varlığın bir adı varsa yazılan yazıların bir da başlığı vardır. Başlığı olmayan bir yazı, tıpkı adsız bir varlık gibidir. Kim olduğu, neye işaret ettiği, neyle ilgili olduğu belli değildir.

Paragraf Sorusu Nasıl Çözülür?

TYT- DGS- LGS – ALES Paragraf Soru Tipleri ve Çözüm Teknikleri Paragraf Sorusu Nasıl Çözülür? İlk yapılması gereken soru kökünü okumaktır. Çünkü soru kökü, metnin neresine yoğunlaşmanız gerektiğine dair size yön verecektir. Soruyu okumayıp metinden okumaya başlarsanız defalarca geriye dönmek zorunda kalabilirsiniz. Paragraf Sorusu Nasıl Çözülür? Metinde anlamını bilmediğiniz sözcüklerin altını mutlaka çizin ama kaygılanmayın.…
Devamı

Okumada Yönlendirici Sözcüklerin İşlevi

Yönlendirici Kelimeler ve Okuma Amaçları Okumada yönlendirici sözcüklerin işlevi için her şeyden önce okuma amacını belirlemeliyiz: Neden okuyorum, ne elde etmek istiyorum? Okuma amacı olmadan yapılacak bir okuma gelişigüzel olacağı için çokça vakit kaybedersiniz. Okumada Yönlendirici sözcüklerin işlevi sadece okuma amacını belirlemede işe yaramaz. Keza metinlerin ağırlık merkezlerinin belirlenmesinde işe yarar. Ana Düşünce Nasıl Bulunur?…
Devamı

Okumada Geriye Dönüşleri Önleme Teknikleri

Göz okuma sırasında bir kelimeyi ya da cümleyi daha iyi görmek için geri dönüşler yapar. Bunu temel nedeni yoğunlaşamamaktır. Ama aynı sözcüğü veya cümleyi defalarca okumak enerji kaybına ve okuma sürecinin bozulmasına neden olmaktadır.

Kitap ve Okur Tipleri

Kitap ve Okur Tipleri için bütün uygar ülkelerde aynı yakınma: “Okumuyoruz.” Anlaşılan kitaplar çoğaldıkça okuma sevgisi azalıyor. Ama yine de birçokları için okumak bir hastalık. Ancak böyleleri araştırmak, düşünmek, incelemek için okumaz; okumuş olmak için okurlar. Ne sanat heyecanı ararlar ne de okuduklarını özümserler.

Bilgi için Arayınız.
1
Bilgi için Arayınız.
Bilgi için Arayınız.